Народното събрание излиза във великденска ваканция от Велики петък като депутатите ще

...
Народното събрание излиза във великденска ваканция от Велики петък като депутатите ще
Коментари Харесай

Депутатите излизат във великденска ваканция

Народното заседание излиза във великденска почивка от Велики петък като депутатите ще се върнат в пленарната зала чак на 4 май. Това решиха народните представители при започване на днешното съвещание като отхвърлиха предлагането на ГЕРБ-СДС да съкратят почивката си по Великден. Предложението беше подкрепено единствено от 52 депутати от ГЕРБ-СДС, шестима от Има Такъв Народ и един от " Продължаваме промяната ". 38 гласоподаваха " срещу ", а останалите 117 от общо 214 дали своят вот " се въздържаха ".  

" Парламентът би трябвало да заседава по този начин, както ще работят всички български жители. Кой с изключение на Народното събрание би трябвало да вземе отношение по понижаване на ставките на Данък добавена стойност, каквито поръчки идват от ръководещата коалиция. Кой би трябвало да разиска позицията за Македония и ред още въпроси, които никои с изключение на депутатите не могат да вземат решение ", съобщи от парламентарната естрада Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Вероятно всички сме изтощени и желаеме да сме с околните си по празниците, само че можем идната седмица в сряда, четвъртък и петък да заседаваме. И на следващия ден да проведем редовния парламентарен надзор ", посочи още тя.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че рейтингът на Народното събрание няма да се вдигне с анулация на ваканцията. " Да се отнасяме съществено към институцията, в която се кълнем и всички приказваме по какъв начин ще възстановим парламентаризма. Цяла година три Народното събрание към този момент анулират ваканциите, които са традиция в българското Народно заседание с популистки претекстове ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР